Premiér Petr Nečas hostem OVM

Česko zasáhly v posledních letech opakovaně velké záplavy, naposledy doslova před několika dny. Premiér Petr Nečas, host diskusního pořadu Otázky Václava Moravce, nastíní další kroky při řešení povodňových škod ze strany státu, zmíní se o chystaných protipovodňových opatřeních a jejich financování. Dotkne se v této souvislosti i otázky státního rozpočtu a připravovaných škrtů, reformních kroků v oblasti penzijního a zdravotního systému a také zhodnotí výsledky své návštěvy v Německu.

V další části pořadu se OVM dotknou situace v Praze v souvislosti s nadcházejícími senátními a obecními volbami. Na řadu přijde mimo jiné rozdělení Prahy do sedmi volebních obvodů, kauzy Opencard nebo tunel Blanka, řešení situace bezdomovců či problém pražských taxikářů. K těmto tématům se ve studiu OVM sejdou náměstek pražského primátora a volební lídr Rudolf Blažek (ODS),bývalý guvernér ČNB a kandidát na primátora za TOP 09 Zdeněk Tůma, dále Markéta Reedová, kandidátka na primátora za VV, a  Jiří Dienstbier (ČSSD), kandidát na primátora. 

Závěrečná část pořadu bude patřit nejvyšší státní zástupkyni Renatě Vesecké. Mezi tématy pro tuto část pořadu se mimo jiné objeví například kauzy Gripeny a Pandury, spolupráce s policií při vyšetřování některých případů, dopad úspor ve státním rozpočtu na chod nejvyššího státního zastupitelství či úvahy o odvolání nejvyšší státní zástupkyně.

Otázky Václava Moravce na ČT24 v neděli 22. srpna od 12:00.