ČT se ohrazuje vůči nepravdivým informacím o prodeji nepotřebného majetku

Praha - Česká televize se důrazně ohrazuje proti nepravdivým tvrzením Mladé fronty Dnes. Její redaktor Jakub Pokorný v úterním článku ČT prodávala lukrativní pozemek za pětinu ceny. Chtěla ho stavební firma manipuluje s fakty a pokouší se vytvořit zdání, že ČT prodává pozemky a navíc pod cenou. Je třeba zdůraznit, že Česká televize žádné pozemky v této chvíli neprodává. Nepravdivé je také tvrzení MfD, že Česká televize chtěla prodávat pozemky za 500 korun za metr čtvereční.

Zavádějící je i vytváření iluze, že nepotřebné pozemky na Kavčích horách a u plaveckého stadionu v Podolí jsou stavební. Tato informace je nepravdivá jak právně, tak fakticky. Pozemky nejsou v územním plánu uvedené jako stavební. V případě pozemku na Kavčích horách se jedná o cca půl metru široké pásy kolem fotbalového hřiště, na kterých se z logiky věci stavět nedá. Stejně tak pozemek vedle toboganu v areálu plaveckého stadionu v Podolí není místem k výstavbě vzhledem k tomu, že se jedná o příkrou skálu.

Podle informací České televize obdržela některá média anonymní nepravdivé informace o údajné souvislosti mezi koupí bytu generálním ředitelem ČT a jednou z mnoha společností, které projevují zájem o pozemky ČT. Tato informace je hrubě nepravdivá. Jiří Janeček si pořídil byt prostřednictvím realitní kanceláře a financoval jeho koupi hypotečním úvěrem. Všechny tyto informace jsou ověřitelné z otevřených zdrojů.

ČT se chová jako odpovědný hospodář

Česká televize se ohrazuje proti zveřejňování podobných nepodložených spekulací, které nejsou v této chvíli ničím jiným než pomluvou.

Česká televize potvrzuje, že se i nadále bude chovat jako odpovědný hospodář. Veškeré nemovitosti, které budou vyhodnoceny jako nepotřebný majetek, budou nabídnuty k prodeji, a to transparentním, veřejností kontrolovatelným způsobem. Podle typu nemovitosti budou prodeje probíhat formou veřejných elektronických aukcí nebo prostřednictvím realitních kanceláří nejlepší nabídce.