Z Primy odchází programový ředitel Lovitt

Praha - Televizi Prima po více než dvou letech opouští programový ředitel Gordon Lovitt. Prozatímního vedení programového oddělení Primy se ujímá generální ředitel televize Marek Singer. „Důvody nebudeme komentovat, ale určitě se nerozcházíme ve zlém,“ dodal mediální zástupce Primy Filip Sychra. Čtyřiačtyřicetiletý Lovitt byl v Primě od jara 2008. Od roku 1998 byl ředitelem strategického rozvoje České televize, od června 1999 pak byl pověřen funkcí šéfa programu ČT. Na funkci rezignoval hned o pět měsíců později, ale byl jí pověřen a vykonával ji ještě do začátku roku 2000.

V posledních letech Lovitt působil mimo jiné ve funkci poradce pro strategické rozhodování generálního ředitele rumunské veřejnoprávní televize TVR, jako dočasný ředitel hlavního programu této televize TVR1 či jako ředitel Mozaic Internet Media v ČR a dlouhodobý komunikační konzultant pro Genesis Telecommunications Laboratories.

Prima si zase získává diváky

Televizi Prima klesly za letošní první pololetí meziročně tržby o pět procent na 440 milionů švédských korun (zhruba 1,17 miliardy českých korun). Spoluvlastníkem Primy je švédská společnost Modern Times Group.

Sledovanost Primy a její sesterské Primy Cool v cílové skupině diváků do 15 do 54 let letos ve druhém čtvrtletí meziročně o 1,3 procentního bodu na 22,3 procenta. Sledovanost se prý zvedla díky lepším výkonům vlastních pořadů v hlavním vysílacím čase a pokračujícímu úspěchu Primy Cool, která zahájila vysílání ve druhém čtvrtletí loňského roku.