Český rozhlas opět odvysílá předvolební diskuze

Praha - Český rozhlas připravil před říjnovými komunálními volbami pět speciálních diskusních pořadů s kandidáty politických stran. Tým s moderátorem Martinem Veselovským navštíví postupně Brno, České Budějovice, Horní Jiřetín na Mostecku, Ostravu a Prahu. Posluchači uslyší debaty v přímém přenosu každou středu od 15. září do 13. října vždy od 17:00 na stanici Radiožurnál. Záznam pak odvysílá Český rozhlas 6 od 23:00.

Své dotazy budou moci lidé klást kandidátům přímo, nebo prostřednictvím e-mailu a sociální sítě Facebook. V den vysílání každé z diskusí rozhlas uvede navíc dvě reportáže, v nichž posluchače seznámí s hlavními problémy, o kterých pak budou hosté Veselovského diskutovat.

Při první předvolební diskusi se Veselovský sejde v brněnské Moravské zemské knihovně se sedmi kandidáty, a to Robertem Kotzianem (ODS), Romanem Onderkou (ČSSD), Irenou Matonohovou (TOP 09), Helenou Sýkorovou (KSČM), Petrou Quittovou (VV), Danielem Rychnovským (KDU-ČSL) a Martinem Anderem za Stranu zelených.



V souvislosti s komunálními volbami bude Radiožurnál každý všední den až do 13. října uvádět vždy od 11:15 tematické reportáže ze všech 24 statutárních měst o tom, co se povedlo a nepovedlo v uplynulém volebním období.