Bitvu českých tenistů na horké srbské půdě odvysílá ČT2

Praha – Boj o vysněnou salátovou mísu dospěl už do semifinále. Čeští tenisté se ve vypjaté atmosféře utkají s domácími Srby. Přímé přenosy ze semifinále Davis Cupu odvysílá ČT2. První přenos začíná v pátek na ČT2 ve 14:30 hodin. Sobotní čtyřhra začne stejně jako páteční dvouhra ve 14:30 hodin. Nedělní dvouhry začínají o hodinu dříve, tedy ve 13:30 hodin. Utkání budete moci sledovat i na webu SportŽivě.cz.

Vloni si dokázali Češi poradit v nejsilnějším složení s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem v semifinálovém duelu s Chorvatskem. Letos jim stojí v cestě ambiciózní tým Srbska v čele s nedávným finalistou US Open a druhým hráčem světa Novakem Djokovičem. Český kapitán znovu spoléhá na osvědčenou dvojici Berdych – Štěpánek, která bude chtít umlčet vyprodanou Arenu Bělehrad, v níž chce vytvořit bouřlivou atmosféru více než 16 tisíc diváků.

Česká televize bude mít na místě komentátora Marka Svačinu a reportéra Tomáše Budku. V pražském studiu se vystřídají Pavel Čapek a David Kozohorský. Odborné postřehy z napínavého duelu nabídne tenisový expert České televize Zdeněk Žofka a chybět nebude ani analýza s pomocí elektronické tužky.

Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a Jan Hájek
Zdroj: Tomáš Pirkl/ČTK