OVM se zaměří především na zemědělství

Ministr zemědělství Ivan Fuksa a stínový ministr zemědělství za KSČM Pavel Kováčik se střetnou v první části diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Hovořit budou mimo jiné o situaci českých zemědělců a dotační politice, zmíní se o letošní úrodě a jejím vlivu na cenu potravin, dotknou se čerpání peněz z evropských fondů a názory si v neposlední řadě vymění i na povodňové škody v zemědělství a lesním hospodářství. Do diskuse se prostřednictvím  telemostu dale zapojí Jan Veleba, prezident Agrární komory ČR; Petr Vyhnálek, viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu; Svatopluk Sýkora, generální ředitel státního podniku Lesy ČR; a Petr Šubert, předseda představenstva Sdružení živnostníků v lesním hospodářství

Hosty další části pořadu budou Michal Moroz, náměstek ministra vnitra; a Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra. Moderátora bude především zajímat jejich reakce na kauzu sledování politiků bezpečnostní agenturou, otevřeno bude téma ochrany soukromí veřejných činitelů nebo politický kontext případu v souvislosti s nadcházejícími volbami.

Závěr pořadu bude patřit vládnímu návrhu novely loterijního zákona a situaci na českém loterijním trhu. K těmto tématům vystoupí Karel Korynta, ředitel odboru Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi, Ministerstvo financí ČR; a Petr Gazdík /Starostové a nezávislí/, předseda poslaneckého klubu TOP 09.