Google uzavřel dohody o programech pro svou chystanou televizi

San Francisco - Americký internetový gigant Google uzavřel nové dohody o televizních a filmových programech pro chystanou Google TV s několika mediálními a internetovými podniky. Jsou mezi nimi CNBC ze skupiny NBC Universal, HBO od Time Warner a Amazon. Google dodal, že Turner Broadcasting ze skupiny Time Warner pracuje na úpravě některých svých webových stránek, aby se jeho materiál dal na Google TV sledovat. NBC Universal nabídne přístup k finančnímu televiznímu zpravodajství CNBC a HBO také nabídne své programy.

Amazon Video On Demand poskytne přístup k více než 75 000 titulům videa ke koupi či na půjčení. Netflix pak nabídne bezprostřední možnost sledovat neomezeně filmy či televizní pořady.

Google dodal, že také spolupracuje se zpravodajskými internetovými stránkami The New York Times a se službou internetových mikroblogů Twitter. Google poprvé představil své plány s internetovou televizí před pěti měsíci.

Ještě tento měsíc se mají představit přístroje pro Google TV. Další informace budou časem k dispozici od společností Sony a Logitech.