Slovenská Trojka zřejmě brzy skončí

Bratislava – Slovenská veřejnoprávní televize plánuje, že k 1. listopadu tohoto roku zastaví vysílání sportovního kanálu Trojka. Informaci přinesl server Mediálne.sk s odvoláním na dobře informovaný zdroj z STV. Zatím není jasné, zda se bude jednat pouze o dočasné pozastavení či úplné zrušení stanice, která začala vysílat teprve v létě 2008.

Ukončení vysílání Trojky by mělo vyřešit kritickou finanční situaci slovenské veřejnoprávní televize. V souvislosti s tím by se muselo pozměnit programové schéma druhého a zřejmě i prvního kanálu, na něž by se z Trojky přesunula část sportovních přenosů a pořadů.

Předseda dozorčí komise Rady STV Miroslav Galamboš na posledním zasedání Rady STV řekl, že televize je v platební neschopnosti a stojí před finančním kolapsem. To podle DigiZone.cz vyvracel přímo ve vysílání šéf STV Štefan Nižňanský, za což sklidil kritiku. „Je otázkou, zda program dosahující 0,5 procentního podílu sledovanosti je z ekonomického hlediska smysluplný, nebo ne,“ zamýšlel se na zasedání autor projektu Trojky Andrej Miklánek.

Trojka, která začala vysílát před dvěma lety u příležitosti začátku Letních olympijských her v Pekingu, v současnosti vysílá v omezeném režimu, v pracovních dnech startuje až odpoledne. K omezení vysílání přistoupila Slovenská televize už vícekrát.