Šéfredaktor HN Šimůnek byl zřejmě odvolán, sám to však popírá

Praha - Šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šimůnek po pěti letech ve funkci možná končí. Jeho odvolání potvrdil Lidovým novinám zdroj z vedení Economie, která list vydává, uvedl server Lidovky.cz. Informaci o jeho odchodu jako první zveřejnil server Euro.cz, Šimůnek však poté informaci Eura popřel. „Není to pravda,“ řekl. Ještě dnes odpoledne podle svých slov jednal s vedením listu o plánech na příští rok. Podle generálního ředitele vydavatelství Economia Petra Babického Šimůnek z funkce odvolán nebyl. Vyplývá to z dopisu, který poslal zaměstnancům HN.

„Milí kolegové, chtěl bych touto cestou dementovat zprávu o odvolání Petra Šimůnka, kterou zveřejnil server Euro.cz. Tato zpráva není pravdivá. Petr nadále pokračuje jako šéfredaktor Hospodářských novin,“ napsal Babický. Podle informací LN však rozhodnutí o Šimůnkově odvolání skutečně padlo.

Šimůnek ve funkci působí od října 2005. Má zkušenosti z rakouské tiskové agentury APA. Od roku 1992 působil v deníku Mladá fronta Dnes, od roku 2001 na postu zástupce šéfredaktora. Moderoval pořad Nedělní partie na TV Prima a působil jako moderátor politické talk-show v rádiu Frekvence 1. Šimůnek vystudoval VŠE, absolvoval stipendijní pobyty na Johannes Kepler Universität v Linci a Green College na Oxford University.

HN vydává akciová společnost Economia, která je předním vydavatelstvím ekonomických a odborných periodik v České republice. Byla založena v roce 1990 a od roku 1994 do srpna 2008 byla jejím hlavním akcionářem Verlagsgruppe Handelsblatt. V současné době vlastní většinový podíl Economie společnost Respekt Media, jejímž jediným akcionářem je investor Zdeněk Bakala.