Internetovým projektem roku je slevomat.cz, osobností Čermák

Praha - Internetovým projektem roku je pro letošní rok podle odborné ankety Křišťálová lupa slevový server slevomat.cz. V kategorii osobnost roku uspěl internetový publicista Miloš Čermák. Novinkou letošního pátého ročníku je vznik kategorie s názvem Dobrej nápad, jejímž vítězem se stal server VideaČesky.cz. Zpravodajský portál ČT24.cz obsadil v kategorii obecná média čtvrtou pozici. Veřejného hlasování v několika dalších kategoriích se zúčastnilo celkem 93 tisíc lidí.

Odborná porota, složená ze sedmdesáti osobností mediální a podnikatelské oblasti, volila taktéž anticenu, která tentokrát připadla projektu datových schránek. Ve veřejném hlasování o nejlepší zpravodajský server uspěl stejně jako v předešlých letech iDnes.cz. Překvapení se nekonalo ani v dalších kategoriích. V internetovém obchodování získal největší přízeň uživatelů web aukro.cz, v komunikačních službách E-mail portálu seznam.cz. Svá vítězství z loňských oceněných obhájil také internetový magazín Živě.cz, sociální síť Facebook, videoportál YouTube. Po přestávce v roce 2009 se letos opět dostal na špici vyhledávač Google.

„Veřejnost v anketě často hlasovala pro projekty, které jsou jí dobře známé a které často využívá. Řada zajímavých webů a služeb, třeba ne tak mediálně zpopularizovaných, však může zůstat v pozadí. Redakce serveru Lupa.cz se proto rozhodla upozornit na jeden takový projekt a udělit zvláštní ocenění pro webovou aplikaci Fakturoid.cz,“ uvedl šéfredaktor Lupy Patrick Zandl.

Vstup Jana Beránka (zdroj: ČT24)

Společnost Nokia vypsala speciální kategorii mobilní služba, ve které se na 1. místě umístily mobilní stránky pro vystavování a správu faktur m.T-Mobile.cz. Anketu Křišťálová Lupa 2010 uspořádal server Lupa.cz ve spolupráci s generálním partnerem společností Nokia Česká republika.

Vydáno pod