Otázky Václava Moravce

Hlavním hostem první části pořadu bude předseda vlády ČR a předseda ODS Petr Nečas. Jejich debata bude na následující témata: bilance roku 2010, volby do PS PČR, Senátu a zastupitelstev, změny politické mapy; bilance vlády Petra Nečase, plnění vládního prohlášení, plán reforem a časový harmonogram na rok 2011; koaliční spolupráce na vládní úrovni, koalice v komunální politice, pražská koalice; vztahy s opozicí; stávka odborářů; Děkujeme, odcházíme; sociální smír; aktuální politická situace.

Do další části pořadu přijdou: ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) a předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil. Diskutovat budou na tato témata: stávka 8. prosince, její důvody, dopady, další kroky, eventuálně generální stávka; uzavírání kolektivních smluv na rok 2011; ekonomické reformy v roce 2011, ohrožení sociálního smíru; predikce vývoje ekonomiky, nezaměstnanost, odměňování zaměstnanců; změny v systému sociálních dávek; reorganizace úřadů práce; důchodová reforma, výše důchodů podle výše odvodů; odchod zdravotníků do zahraničí; situace ve vládní koalici, vztahy mezi politickými stranami.

V závěrečné části pořadu pohovoří náměstek ministra vnitra pro mezinárodní vztahy a bývalý náměstek policejního prezidenta pro trestní řízení Viktor Čech na téma situace v resortu vnitra a policie, úsporných opatření a jejich dopadu na bezpečnost občanů a vyšetřování závažných trestných činů.

ČT24 v neděli 5. prosince ve 12:00 hod.