Rádio Česko povede Václav Sochor

Praha - Šéfredaktorem zpravodajsko-publicistické stanice Českého rozhlasu Rádio Česko bude od ledna Václav Sochor. Nahradí tak Roberta Břešťana, který po necelých dvou letech odchází do týdeníku Ekonom. Sochor v médiích působí od roku 1994, začínal v zahraniční redakci tehdy nově vzniklé televize Nova. Poté působil v řadě dalších médií, pracoval v rádiích, televizích i v odborných časopisech.

V lednu tohoto roku se Sochor vrátil do Českého rozhlasu jako moderátor autorských pořadů a zpravodajských pásem na Rádiu Česko a Radiožurnálu.

Zpravodajská stanice Český rozhlas Rádio Česko je obsahově i formátem založena čistě na zpravodajství a na aktuální publicistice. Vysílá denně šest hodin autentického programu s nulovým podílem hudby.

Začátkem roku, zhruba od února, by své vysílání chtěla rozšířit. „Rádi bychom rozšířili naše vysílání i na dobu mezi 11. a 13. hodinou, i když to bude jen v rámci digitálního vysílání a na internetu,“ uvedla ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová.