Finále StarDance sledoval rekordní počet diváků - přes půl druhého milionu

Praha - Sobotní finále televizní soutěže StarDance IV… když hvězdy tančí přineslo rekordní sledovanost v historii pořadu. Jeho první část od osmé hodiny večerní na ČT1 zhlédlo 1,622 milionu diváků, tedy 40,59 procenta lidí, kteří se dívali na televizi.

Jde jednoznačně o celkově vysokou sledovanost, která půjde srovnat s ostatními stanicemi v pondělí, kdy obvykle zveřejňují údaje o počtu svých víkendových diváků také televize Nova a Prima. Sobotní StarDance si nenechaly ujít ani děti od 4 do 14 let. Podle měření sledovanosti se jich na soutěž dívalo 66 tisíc. Druhou část pořadu od 21:25 vidělo podle ČT dokonce 46 procent lidí, kteří v té době zasedli k obrazovkám.

Už první kolo StarDance vidělo přes 1,4 milionu diváků starších 15 let. Stejný počet lidí sledoval v průměru podle mluvčího veřejnoprávní televize Ladislava Štichy i další díly pořadu. Například finálové klání soutěže televize Prima Česko Slovensko má talent před třemi týdny vidělo 1,17 milionu diváků. Na Talentmanii vysílanou Novou přepínalo v neděli obvykle okolo milionu diváků. K rekordně sledovaným televizním pořadům určitě patří první ročník pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar, na který se na Nově dívalo průměrně 2,7 milionu lidí.

Z upoutávky na StarDance IV
Zdroj: ČT/Alice Bochňáková