V ČT se schyluje k Vysoké hře

Praha - Česká televize začne od 3. února vysílat nový zábavný pořad. Vědomostní soutěž Vysoká hra je kláním, ve kterém se soutěžící snaží získat milion korun. Odpovídat budou na sedm otázek ze širokého spektra oborů a na ně si postupně vsadí přidělené peníze. Pořad funguje na úspěšném zahraničním konceptu soutěže Risk It All. Moderátorem české verze bude Petr Šiška.

Princip hry je jednoduchý. Na začátku má každý soutěžící milion korun. S částkou postupně prochází sedm kol. Pokud na všechny otázky odpoví správně, milion si odnese domů. Náročnost otázek se postupně zvyšuje. „Na první otázku má tři možnosti odpovědí, to ale stoupá, v sedmé otázce má těch možností už devět,“ doplnil režisér Adam Rezek.

Jednou v průběhu hry nemusí soutěžící odpovídat. V tom případě ale přijde o polovinu peněz, které zrovna má. Otázky se týkají mnoha oblastí, například filmu, politiky, historie nebo hudby. „Na otázky máme několik odborných poradců, kteří si to kontrolují i navzájem. Je to vlastně jedna z nejdůležitějších věcí, aby soutěžící potom nemohl napadnout správnost odpovědí,“ zdůraznila dramaturgyně soutěže Eliška Faeklová.

Reportáž Jitky Szászové (zdroj: ČT24)

Vysokou hru budou diváci vídat pravidelně každý čtvrtek od 20:00 na ČT1. První díl odvysílá Česká televize 3. února. „Doufám, že budu příjemný, vtipný, uctivý moderátor, který se bude snažit soutěžícím nějakým způsobem pomáhat přežít to psychologické peklo. Ale na druhou stranu mám za úkol také částečně mystifikovat,“ dodal Šiška.