OVM: O reformách a jiném s B. Sobotkou

Vládní reformy přes odpor části veřejnosti i politického spektra pozvolna startují. Statutární místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka se vyjádří k základním krokům, které reforma přináší (reforma důchodová, zdravotní aj.) Hovořit bude i o volbě předsedy strany, výběru policejního prezidenta, přímé volbě prezidenta či o dalších změnách volebního systému.

V další části pořadu dostane slovo ministr školství Josef Dobeš. Vedle zhodnocení současné situace se zaměří především na reformu školství, státní maturity, nastíní základní trendy modernizace českého školství a způsoby jeho financování a dotkne se i výchovy a úniku „mozků“ v Česku. Spolubesedníky v této časti pořadu budou poradce v oblasti vzdělávání Jan Mühlfeit, profesor na universitě v Cambridge Rudolf Haňka a předseda ČSTV Pavel Kořan

Závěrečná část pořadu bude patřit nově jmenovanému nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi. Ten se mimo jiné pokusí srovnat situaci justice v Česku a EU, naznačí největší problémy justice v ČR či pohovoří o svých nejbližších krocích v úřadu včetně předpokládaných personálních změn. 

Otázky Václava Moravce v neděli 23. ledna od 12:00 na ČT24