iVysílání mění zásadně svou tvář

Praha - Necelý měsíc po obměně hlavní internetové stránky České televize a rozjezdu nových webů programových okruhů ČT1 a ČT2 přináší divize Nová média zásadní inovaci také v iVysílání. Oblíbená internetová videotéka se mění po vizuální i technické stránce. ČT klade důraz na personalizaci, vytváření „vlastního“ iVysílání. Samozřejmostí jsou tipy na nejatraktivnější, nejsledovanější a aktuálně nahrané tituly.

Archiv odvysílaných pořadů ČT, který co do rozsahu nemá v České republice obdoby, přechází na video standard H.246/ MPEG 4. Česká televize tak chce svoje pořady nabídnout ve formátu, který bude přístupný ve vysoké kvalitě na všech počítačových platformách. Proto překódovala do nového formátu celý stávající archiv, který čítá téměř 1 565 dnů videa, tedy více než čtyři roky nepřetržitého sledování. Inovované iVysílání zahrnuje jak živé přenosy, tak archiv pořadů.

Milan Fridrich, ředitel divize Nová média ČT: „Služba pojmenovaná jako iVysílání je populární už řadu let a s rozvojem nových médií skýtá velký potenciál. Uvědomujeme si, že lidé často ani nevědí, jak ohromné množství pořadů Česká televize v archivu má. Nová podoba iVysílání jim proto usnadní navigaci.“

„Modernější tvář iVysílání bere v úvahu i nové platformy, pro něž bude nyní snazší vyrábět aplikace. Během jara vzniknou například pro přístroje iPad a iPhone,“ dodává ředitel divize Nová média ČT Milan Fridrich.

iVysílání v HD kvalitě

Pořady vyrobené a vysílané v HD kvalitě bude možné sledovat v HD kvalitě i na internetu a divák si také bude moci zapnout u vybraných pořadů skryté titulky. „Nové iVysílání využijeme také pro nástup chytrých televizorů, které začínají zaplavovat masově český trh a budou nabízet hybridní model klasického vysílání a služeb na vyžádání, jak je známe z internetu, především z iVysílání. Česká televize si proměnu televizní reality uvědomuje a na modernizaci internetových stránek se intenzivně chystá,“ doplňuje Fridrich.

Nové iVysílání bude v druhém kvartále letošního roku následovat kompletní modernizace stránek zpravodajského portálu ČT24 a webu sportovního programového okruhu ČT4.

Milan Fridrich
Zdroj: ČT24
Vydáno pod