MF Dnes bude mít novou přílohu

Praha - V úterý 22. února vyjde poprvé jako součást vydání MF Dnes pro Prahu magazín City Dnes. Magazín bude vycházet jednou měsíčně, zpravidla poslední úterý v měsíci. Upozornil na to server Médiář.cz. Magazín bude obsahově koncipován jako průvodce kulturním životem Prahy. Bude přinášet témata a aktuální servis pro využití volného času, tipy na společenské, kulturní, kulinářské a sportovní akce. Součástí magazínu bude také kalendář hlavních událostí v Praze.

Měsíčník má mít 48 stran a bude vycházet ve stejném formátu jako pondělní Ona Dnes. Náklad se má pohybovat mezi 70 000 až 80 000 výtisky. Část nákladu vyjde jako příloha deníku a část bude k mání zdarma na distribučních místech po Praze, například v kavárnách či nákupních centrech.

Měsíčník tak doplní portfolio dalších titulů, které se kulturnímu dění v Praze již věnují. Patří mezi ně například týdeník Houser z vydavatelství Grand Princ. Ten mívá podle údajů vydavatele 96 stran a náklad kolem 70 000 výtisků. Distribuován je například v klubech nebo kavárnách a rovněž zdarma.

Dalším podobným titulem je Magazín Metropolis vydavatelství Metropolis Live. Udávaný náklad je 50 000 výtisků. Část nákladu je rovněž distribuována zdarma, například přes multikina. Známý je také měsíčník Co, kdy v Praze s rozsahem 250 stran.