V mobilech s Androidem běží ČT24 už i živě

Praha – Několik dní po uvedení čtečky pro mobilní telefony s Androidem přichází zpravodajská stanice ČT24 pro uživatele i s nabídkou živého vysílání. Jedná se zatím o zkušební provoz v beta verzi, různorodost na trhu dostupných telefonních aparátů se systémem od Googlu totiž komplikuje vývoj aplikace.

„U Androidu je problém, že je ve velmi různých telefonech – od špičkových chytrých telefonů typu HTC až po čínské modely za dva nebo tři tisíce korun, které operační systém Googlu napřed často neaktualizují, nebo nejsou technologicky schopny odhadovat tak složitou věc, jako je nepřetržitý televizní stream,“ konstatoval pro server mediář.cz ředitel nových médií ČT Milan Fridrich.

Jednodušší je podle ředitele Fridricha situace s vysíláním do mobilních telefonů iPhone od Applu, s jedinou verzí systému. Aplikaci pro iPhone nabízí zpravodajský kanál České televize již delší dobu, brzy se chystá uvést také čtečku a živé vysílání pro mobilní telefony Nokia.

Nabídku ČT24 pro iPhone i Android vyvíjí společnost Inmite. Novou verzi aplikace ČT24 pro operační systém iOS od Applu představila na únorové přehlídce mobilních aplikací AppParade.