Internet prý bude rájem pejskařů

Los Angeles - Američtí milovníci psů si zvykají na přelomovou novinku. Přišel s ní kalifornský programátor Holger Laufenberg a je založená na myšlence: „Globální síť jako ráj každého pejskaře“. Majitelům chytrých telefonů má usnadnit život s čtyřnohými miláčky. Každý z uživatelů může nyní díky této aplikaci snadno najít nejbližšího veterináře, psí hotel nebo prostě park příhodný pro venčení. K dispozici jsou i údaje o možnostech přepravy psů vlakem nebo letadlem, adresy psích cvičitelů, hygienických a zkrášlovacích firem nebo prodejen psích dobrot.

Aplikace My Dog (Můj pes) umožňuje uložit i detailní informace o psech, především seznam léků, které pravidelně bere, informace o jeho pojištění nebo psí identifikační číslo. Záznam s těmito údaji mohou v případě potřeby snadno přeposlat přes elektronickou poštu na Facebook nebo Twitter.

Na nápad vytvořit dokonalý psí software přivedla Laufenberga nemilá událost - jeho vlastní teriér Dox se zaběhl. „Přepadla mě panika, obvolával jsem veterináře, útulky. Všichni se vyptávali na identifikační číslo, léky, vakcinaci,“ vypráví autor programu. „Jezdíme navíc všichni po Spojených státech a naši psi jezdí s námi, trvá věčnost, než najdeme potřebné služby.“

Pejskařům pomáhá nová aplikace (zdroj: ČT24)

Seznam služeb pro psy, které „My Dog“ nabízí, má 38 000 položek. K dispozici je zatím jen ve Spojených státech.