ČT24 je teď díky mobilům divákům blíž

Praha - Živé vysílání zpravodajské ČT24 mohutně expanduje do všech typů chytrých mobilních telefonů. Po iPhone se aplikace rozšířila i do mobilů s operačním systémem Android od Googlu a vysílání jde naladit i v Nokiích s operačním systémem Symbian 3. A chybět nebudou ani další vychytávky. Jednou z nich jsou i tzv. push notifikace mobilních telefonů iPhone. Jejich majitelům budou denně přicházet tipy na zajímavé pořady ČT24 nebo články webu ČT24.

„Pokud ČT chce, aby informace dostávali i lidé, kteří nejsou doma, je dobré, aby zpravodajství dodávala i na mobily,“ tvrdí výkonný ředitel divize Nová média Milan Fridrich.

Přestože ne všichni operátoři zatím živé vysílání technicky podporují a stále mohou nastat problémy s přehráváním ve starších typech telefonů, jsou mobilní aplikace mediálním trendem doby.

„Už dříve se Čtyřiadvacítce podařilo najít cestu na sociální sítě a jsem rád, že se dostane i k divákům, kteří používají moderní technologie,“ říká šéfredaktor zpravodajství Karel Novák.

Novinku chystá Česká televize i pro fanoušky sportu. V nejbližších dnech si budou moct stáhnout na své mobily aplikaci pro živé sledování kanálu ČT4. Nová média ČT se navíc neomezují jen na mobilní telefony. Během dubna by měla vzniknout i aplikace pro tablety, jako je například iPad.