Otázky Václava Moravce

Prvním hostem pořadu bude ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) a řeč bude samozřejmě o pátečním zásahu Vojenské policie v budově Zpravodajství ČT.Dalšími hosty úvodní části pořadu budou ministr dopravy Vít Bárta (VV) a předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Prostřednictvím telemostu se připojí člen pracovní skupiny pro důchodovou reformu ČMKOS Vít Samek, ekonom a člen NERV Miroslav Zámečník, generální ředitel České daňové správy Jan Knížek, prezident Asociace penzijních fondů ČR Jiří Rusnok a předseda Sdružení pro výstavbu silnic Petr Čížek.

Diskutovat se bude především na téma: aktuální politická situace, vztahy ve vládní koalici; aktivní vstup prezidenta republiky do politiky; situace uvnitř obou politických stran, zákaz KSČM; důchodová reforma a další vládní reformy (zdravotní, daňová…), změny v sazbách DPH; situace v resortech, které spravují VV; dopravní politika, dopravní superkoncepce; České dráhy, výstavba dálnic, situace u Hradce Králové a v dalších problematických dálničních lokalitách; mýtné; bezpečnostní situace na silnicích, změny v dopravních předpisech; odměňování manažerů ve státních firmách.

Do další části pořadu přijde ředitel Národního parku Šumava Jan Stráský a prostřednictvím telemostu se do diskuze zapojí doc. Jaroslav Vrba z Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity. Deabtovat budou o posledních opatřeních ředitele; těžbě dřeva v bezzásahových zónách a perspektivě NP.

ČT24 v neděli 13. března ve 12:00 hod.

Vydáno pod