Kuře letos pomůže už po třinácté

Praha - Už potřinácté bude Velikonoční pondělí v České televizi patřit sbírce Pomozte dětem. Do projektu pořádaného společně s Nadací rozvoje občanské společnosti se lidé můžou zapojit třeba zasláním dárcovské SMS. Známé žluté kuře letos poprvé televizní obrazovky ovládne už v sobotu 23. dubna v mimořádném dílu soutěže Vysoká hra.

Kuřecí maraton pak odstartuje v pondělí ve studiích Pomozte dětem na Jedničce i Dvojce. Hosty ve studiu se můžou stát i diváci - stačí zapojit se do projektu. „Mít originální nápad, kde by se lidé dali přimět k tomu, aby otevřeli svoji peněženku,“ vysvětluje moderátorka Alena Zárybnická, která je jednou z tváří speciálního vysílání.

Vysílání vyvrcholí zábavným pořadem Letem světem s kuřetem. Tradičně pod moderátorskou taktovkou Tomáše Hanáka, Marcely Augustové, Vojty Kotka a Míši Maurerové. Sbírku Pomozte dětem letos přijdou podpořit třeba kapely Chinaski, Charlie Straight a Čechomor.

Reportáž Magdy Trojanové (zdroj: ČT24)

Zapojí se i zahraniční redakce ČT. „Tentokrát máme trošičku paralelu s cestováním. Zahraniční zpravodajové nám přinesou jakési malé zdravice ze světa,“ popisuje dramaturgyně Monika Nevolová. „Asi se ozvou ať z přední či zadní Indie, Polynésie, Nového Zélandu - tam, kde máme své lidi,“ říká moderátor Tomáš Hanák s tím, že se snad ozve i zpravodaj Tomáš Etzler.

Od vzniku sbírkového projektu v roce 1998 už lidé dětem věnovali přes 150 milionů korun, které pomohly víc než 163 tisícům dětí po celé republice. Sbírka má letos zbrusu novou flotilu na čtyřech kolech - kuřecí autobusy budou lidé po celý rok potkávat v Praze, Olomouci a okolí Hradce Hrálové.

  • Tomáš Hanák autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79749.jpg
  • Marcela Augustová autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79750.jpg
  • Vojta Kotek autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79748.jpg