Češi poprvé uvidí sportovní přenos ve 3D

Praha – Atraktivní duel mezi španělskými fotbalovými kluby Real Madrid a FC Barcelona bude v České republice a na Slovensku odvysílán poprvé ve 3D formátu. V sobotu 16. dubna jej svým zákazníkům nabídne na stanici Sport 1 v digitální kabelové síti společnost UPC. Přenos ovšem bude k dispozici jen divákům, kteří mají zároveň HD přijímací zařízení.

„Jsme přesvědčeni, že toto unikátní vysílání podpoří zájem veřejnosti o fotbal a také o moderní 3D technologie pro ještě silnější zážitek ze sledování sportovních přenosů,“ uvedl oblastní manažer Aleš Fabík ze společnosti Chello Central Europe, která program provozuje. Zároveň dodal, že k sobotnímu utkání se chystá ještě celá řada překvapení.

Přestože třeba na Slovensku vlastní 3D televizory jen mizivý počet domácností, někteří operátoři už stanice, které v 3D formátu vysílají, zařazují do své nabídky, připomíná server Medialne.sk.

Týká se to třeba televize Markíza, operátora Swan, který nabízí trojrozměrný promokanál, nebo zmíněné společnosti UPC. Ta poprvé v 3D formátu vysílala loni v dubnu golfový turnaj Masters, připomněl web DigiZone.cz.