Události, komentáře o vládní krizi byly nejsledovanější v historii

Praha - Prohlubující se vládní krize i nadále zvyšuje zájem diváků o zpravodajské pořady na ČT24. Události, komentáře 13. dubna sledovalo v průměru 326 tisíc dospělých diváků a včerejší vydání pořadu se tak stalo nejsledovanějším v historii ČT24. Od 23:31 hodin vysílala ČT24 pravidelný pořad Před půlnocí, který včera vyhledalo v průměru 75 tisíc diváků starších 15 let. Také toto vydání se stalo nejúspěšnějším v historii ČT24.

Události kolem krize vládní koalice gradují. Včerejší večeře v Kramářově vile zvedla novou vlnu zvědavosti a zároveň obav o další vývoj v zemi, což přispělo k mimořádné sledovanosti hned dvou pořadů ČT24. Události, komentáře, které ČT24 vysílá exkluzivně od 1. ledna 2009, sledovalo v průměru 326 tisíc dospělých diváků (sledovanost 3,7 % při podílu na publiku 11,92 %).

Hlavním hostem pořadu byla bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí, která v tajně nahrávaném rozhovoru zveřejněném v médiích, uvedla, že připravovala rozkol ve straně po dohodě s ODS. Později své vyjádření sice nepopřela, nicméně jej označila za cílenou lež. V dalších vstupech promluvili i Miroslava Němcová (ODS) a Miroslav Kalousek (TOP 09). Pořad nadprůměrně vyhledali diváci starší 45 let, kteří tvořili čtyři pětiny publika.

Graf sledovanosti
Zdroj: ČT24
Vydáno pod