ČT vylepšuje aplikaci ČT24 pro Android

Praha - Aplikace ČT24 pro operační systém Google Android bude mít od zítřka novou verzi. Necelý měsíc po spuštění živého vysílání a čtečky textových zpráv přichází Česká televize s vylepšeními, která aplikaci posouvají na světovou úroveň. Update aplikace nabídne swipe, lepší zpětnou vazbu, grafické úpravy, vylepšení přehrávače videa, automatickou aktualizaci programu a další novinky. Aplikace bude ke stažení zdarma v Android Marketu.

„Rozhodli jsme se vylepšit ČT24 v Androidu prakticky hned po vydání první verze aplikace. Android je na mnoha telefonech a tabletech a najít optimální formu pro tolik různých přístrojů si žádá spolupráci s uživateli,“ říká výkonný ředitel Nových médií ČT Milan Fridrich.

„Jsme rádi, že nám psali své připomínky a náměty. Hodně z nich se právě nyní objevuje v nové verzi ČT24 na Androidu, která je intuitivnější, lépe se v ní hledá i listuje, má nové funkce a ještě lépe by v ní mělo běžet i živé vysílání. ČT24 živě na mobilech je hitem, proto Nová média ČT rozšiřují služby,“ dodává Fridrich.

První verzi aplikace ČT24 pro Android si stáhlo téměř 18 000 uživatelů. Jejich počet podle Fridricha poroste. Celkově má aplikaci ČT24 na mobilech iPhone, v „chytrých“ telefonech Nokia a v přístrojích s Androidem staženo téměř 70 000 uživatelů, což ji řadí mezi nejúspěšnější nezábavní aplikace na českém trhu.

V pondělí 18. dubna 2011 by měla být spuštěna další aplikace České televize pro operační systém Google Android, tentokrát ČT4. Tím se i sportovní program dostává na všechny hlavní mobilní platformy, stejně jako zpravodajská ČT24.