Vládní krize přinesla ČT24 rekordní sledovanost

Praha – Televize ČT24 dosáhla v uplynulém týdnu historického rekordu v podílu na publiku od zahájení svého vysílání. Sledovanost ČT24 se vyšplhala na hodnotu téměř 5,93 procenta a zpravodajský program televize veřejné služby se stal nejsledovanější digitální stanicí týdne. K mimořádné sledovanosti programu přispěl hlavně stálý zpravodajský servis ČT24 monitorující kritickou situaci uvnitř vládní koalice a dále pravidelné pořady, které se vládní krizi tematicky věnovaly.

Nejúspěšnějšími dny 15. týdne na ČT24 z hlediska celodenního podílu na publiku se staly čtvrtek 14. dubna s podílem na publiku 7,73 procenta a pondělí 11. dubna s podílem 7,05 procenta.

ČT24 překonala rekord z 11. týdne letošního roku, kdy sledovanost dosáhla 5,55 procenta. Tehdy se ČT24 věnovala zejména situaci v Libyi, zemětřesení v Japonsku, zásahu komanda v ČT nebo volbě předsedy ČSSD.

V pondělí 11. dubna 2011 Zprávy ve 12:30 hodin, které následovaly situaci po návštěvě Petra Nečase u prezidenta Václava Klause, byly nejsledovanějším pořadem dne. Vyhledal je každý čtvrtý dospělý divák v danou dobu u televizoru. Takže je vidělo 218 tisíc diváků starších 15 let.

Ve středu 13. dubna 2011 padl rekord pořadu Události, komentáře, který sledovalo v průměru 326 tisíc dospělých diváků a stal se tak nejsledovanějším vydáním v historii ČT24. Hlavním hostem byla bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí.

Hyde Park zaznamenal kvůli pokračující vládní krizi doposud nejúspěšnější vydání za rok a čtvrt existence pořadu.

Pořad přivítal ve svém vydání ve čtvrtek 14. dubna atraktivního hosta, jímž byl kontroverzní politik Věcí veřejných Vít Bárta. Zájem o jeho pohled na příčinu krize vlády i strany Věci veřejné projevilo v průměru 256 tisíc dospělých.

V neděli 17. dubna vysílání ČT24 zasáhlo více než 2 miliony dospělých.

Vydáno pod