ČT vypnula starou verzi iVysílání

Praha – Česká televize vypnula starou verzi internetového videoarchivu iVysílání. V provozu je tedy pouze nová verze, kterou ČT spustila v lednu. V ní je video v MPEG 4, tedy formátu H264. Čtyři měsíce běželo toto vysílání v betaverzi. Diváci přitom měli možnost sledovat rovněž starou verzi iVysílání. „Udržovat technicky dva tak velké systémy videoarchivu je velmi náročné,“ vysvětluje výkonný ředitel Nových médií ČT Milan Fridrich.

„Čekali jsme, až stabilita nového iVysílání bude co nejvyšší a po dohodě s provozovatelem streamu, společností KIT Digital, jsme se rozhodli kvůli dalšímu posílení kvality nové verze iVysílání to staré vypnout,“ dodává.

iVysílání ČT je největší internetový videoarchiv v České republice. ČT v něm má video v celkové délce téměř 1716 dnů, což znamená téměř pět let nepřetržitého vysílání. V iVysílání diváci najdou pořady všech čtyř programů ČT, které patří do původní tvorby televize.

iVysílání brzy dostane také svoji speciální podobu pro tablety iPad a chytré telefony iPhone. Ve vývoji jsou rovněž aplikace pro chytré Nokie a mobily se systémem Google Android.