Otázky Václava Moravce s Radkem Johnem

Hlavním hostem úvodní části pořadu bude předseda strany Věci veřejné, bývalý ministr vnitra a vicepremiér Radek John. Pohovoří na téma: rezignace na post vicepremiéra; VV před volbou předsedy; VV a koaliční vláda; perspektiva vládních reforem.V další části pořadu se k Radku Johnovi připojí: místopředseda ODS a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a místopředsedkyně ČSSD a bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová.

Diskuze bude na téma: situace a vztahy ve vládní koalici, perspektiva vlády, vztahy s opozicí; eventuální změny na postech ministrů; presumpce viny veřejných činitelů; boj proti korupci, poslední zákony schválené Parlamentem v boji proti korupci, zákon o veřejných zakázkách; situace na státním zastupitelství po jmenování Pavla Zemana, situace na vrchních státních zastupitelstvích; kompetence Nejvyššího kontrolního úřadu; debata o postavení a kompetencích Ústavního soudu; návrh nového občanského zákoníku; reakce na vývoj některých kauz – Dalík, ProMoPro atd.

Do závěrečné části pořadu přijde generální ředitel ČEZ Martin Roman. Debatovat bude na téma: energetický gigant a stát, ziskovost, dividenda; ceny elektřiny v příštích letech, vliv doznívající ekonomické krize, vývoz elektřiny; směr investování ČEZ doma a v zahraničí; ČEZ a atomová energetika, havárie v Japonsku, reakce Německa – příležitost, nebo problém?; nový rakouský zmocněnec pro jádro; ČEZ a fotovoltaika; problémy přenosové soustavy.

ČT24 v neděli 15. května ve 12:00 hod.

  • Jiří Pospíšil autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2204/220391.jpg
  • Martin Roman autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2087/208699.jpg