Rekordy láme i teletext ČT4: 11 milionů přístupů za týden

Praha - Teletext ČT4 během hokejového mistrovství totálně ovládl zájem veřejnosti o teletextové služby a potvrdil tak, že tyto jsou pro sportovního fanouška stále nezastupitelné. Jeho návštěvnost činila v průměru 707 tisíc čtenářů, respektive 11 milionů přístupů týdně. Podíl na trhu se pohyboval kolem 43 %. Řada diváků používá teletext ČT4 nejen k vyhledávání dalších doplňkových informací ke konkrétní sportovní události, ale aktivně sleduje průběžné výsledky již během přímých přenosů ČT4, sportovního programu České televize.

Teletext ČT4 využíval v době mistrovství světa v ledním hokeji 2011 rekordní počet čtenářů – sportovních fanoušků. Jeho sledovanost dosáhla během dvou týdnů, kdy šampionát probíhal, nejvyšších hodnot za celou dobu existence tohoto výhradně sportovního teletextu.

Podíl teletextu sportovní Čtyřky byl suverénně nejvyšší na celém trhu v České republice. Dosahoval hodnot kolem 43 %. Během jednoho „hokejového“ týdne činila návštěvnost teletextu ČT4 v průměru 707 tisíc čtenářů. Přitom v roce 2010 Česká televize registrovala týdenní průměrné hodnoty tohoto teletextu ve výši cca 283 tisíc čtenářů.

Počet přístupů (tj. sepnutí na dálkovém ovládači do režimu teletext) dosáhl více než 11 milionů průměrně za jeden týden. To představuje několikanásobně vyšší hodnoty, než byl průměrný týdenní počet přístupů v uplynulém roce. Ten činil u teletextu ČT4 něco přes 2,6 milionů přístupů.

Údaje pochází z elektronického měření sledovanosti (peoplemetrů). Výpočet je prováděn podle metodiky schválené zástupci Mediaresearch a Asociací televizních organizací. Průběžně aktualizované výsledky sledovanosti teletextů Česká televize zveřejňuje v teletextu ČT1 na stránce 412.

Současná podoba teletextu ČT
Zdroj: ČT24

Teletexty České televize dominují trhu v České republice dlouhodobě. Vloni svou pozici ještě více posílily – v roce 2010 překonaly 70 % podíl na trhu, dosáhly rekordních 71,4 %. Česká televize hodlá reflektovat tento zájem veřejnosti a bude své teletextové služby nadále rozvíjet.

Sekce Nová média ČT již v rámci rozvoje služeb na platformě hybridní televize HbbTV připravuje HD teletext. Ten divákům poskytne přímo na televizních obrazovkách ještě komfortnější přístup k informacím a namísto ryze textového formátu půjde o plně multimediální prostředí úzce provázané mimo jiné s weby České televize nebo s online videoarchivem iVysílání.