iVysílání České televize je nejstahovanější českou aplikací pro iPad

Praha - Počet stažení aplikace internetového archivu pořadů České televize „iVysílání“ přesáhl dnes rekordních 10 tisíc uživatelů, což činí z této aplikace nejpopulárnější český mediální produkt pro tablety iPad. Aplikace iVysílání byla přitom spuštěna teprve před necelými třemi týdny.

„Jsme rádi za enormní zájem o iVysílání na iPadech a rovněž za vysoké hodnocení, které tato aplikace České televize získala. iVysílání je vlajková loď Nových médií ČT jak na internetu, tak na nových platformách. V současnosti finišujeme aplikaci pro telefony iPhone a pro chytré Nokie se Symbianem 3,“ avizoval výkonný ředitel nových médií ČT Milan Fridrich. 

Aplikace iVysílání v iPadech zahrnuje téměř pět let videa ze všech čtyř programů České televize. Uživatelé aplikaci oceňují hlavně za její jednoduchost, snadnou ovladatelnost, přehlednost, rychlost a stabilitu načítání pořadů. Česká televize pro iPady v současnosti připravuje další dvě aplikace. V poslední fázi vývoje je aplikace ČT24, tedy zpravodajství s videoreportážemi a živým vysíláním, a poté se bude vyvíjet stejná aplikace pro sportovní ČT4.


V jednání jsou také další tablety. Ještě v létě by měl začít vývoj aplikace iVysílání pro Samsung Galaxy s operačním systémem Google Android. „Zatímco v současnosti má ČT sedm mediálních aplikací, na konci roku 2011 by jich měla mít dvojnásobek. Věříme, že počet aplikací se ustálí a posílí se počet věrných uživatelů, kteří přijmou nově definované programy ČT v nových přijímačích, a budou jim k užitku,“ říká Milan Fridrich.

Mobilní prohlížení webu za dva roky pětinásobně vzrostlo

Prohlížení internetu z mobilních zařízení, například z chytrých mobilních telefonů, za poslední dva roky pětinásobně vzrostlo. Uvedl to světově největší internetový vyhledávač Google. Zároveň představil nové funkce a technologii, aby se vyhledávání na internetu zrychlilo.

Google podle svých manažerů z nástupu mobilního prohlížení těží, protože lidé díky těmto zařízením pokračují v internetovém vyhledávání i v době, kdy slábne aktivita u stolních počítačů. Týká se to zejména doby po deváté hodině večer, víkendů a letních měsíců. Nová technologie zajistí rychlejší stahování stránek a nová funkce Instant Pages umožňuje, aby se na některých webových stránkách v prohlížeči uživatele otevřelo vložené okno s vyhledáváním téměř okamžitě.