Aplikace ČT24 rozšířila služby na iPadu

Praha - Česká televize během dvou týdnů vylepšila svoji aplikaci zpravodajství ČT24 na iPadu. „Po zapojení nové technologie jsme zdvojnásobili kvalitu u živého vysílání ČT24, vybraných videí v reportážích a přidali jsme uživateli žádanou podporu pro multimediální službu AirPlay,“ uvádí ředitel nových médií České televize Milan Fridrich. Služba AirPlay umožňuje propojit různé domácí přijímače multimédií - telefony, tablety a televize a sledovat vybrané pořady stažené v iPhonu nebo iPadu přímo v televizoru.

Aplikace ČT24 zaujala české uživatele podobně jako počátkem června vydaná aplikace internetového videoarchivu ČT - iVysílání. Aplikaci ČT24 si na iPad za pouhé první dva týdny stáhlo téměř sedm tisíc lidí.

„Do konce srpna vydáme ještě jednu aktualizaci ČT24 na iPadu. Pracujeme na novém multimediálním a interaktivním řešení Hyde Parku, který je spolu s Otázkami Václava Moravce profilovým pořadem zpravodajství ČT,“ říká Fridrich. Hydepark bude možné nejen sledovat na iPadu živě a posledních několik vydání pořadu rovněž ze záznamu, bude rovněž možné online zadávat dotazy do vysílání, diskutovat během vysílání a propojovat vše na sociální sítě.

iVysílání v iPadu
Zdroj: ČT24

Česká televize vydala během letoška jedenáct aplikací převážně živého vysílání ČT24 a ČT4 pro mobilní telefony a iPady a rovněž archiv pořadů iVysílání. Do konce září by měla dodělat dalších pět a tím uzavře tuto fázi digitalizace, kdy ČT umožňuje sledování svých programů a pořadů na mobilní platformy. Dosud si aplikace České televize stáhlo přes 200 000 lidí s chytrými telefony nebo tablety.