Nova chystá novou stanici pro mužské publikum

Praha – Televize Nova požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení licence pro novou televizní stanici. Její pracovní název je Kanál 5, vysílat by měla přes pozemní digitální vysílače a v kabelových televizích. Skutečný název stanice ale bude jiný, v duchu názvů stávajících kanálů. Nova už kromě hlavního kanálu provozuje televizní stanice Nova Cinema, Nova Sport a místní mutaci hudební MTV. Podle informací serveru Médiář.cz. by měla být nová stanice zaměřena převážně na mužské publikum.

Příští úterý přijdou zástupci Novy na schůzi RRTV. V jejím průběhu se budou licenční podmínky pro nový kanál upřesňovat. „Vůbec není vyloučeno, že si může změnit název,“ uvedla předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová. Pokud Nova licenci dostane, má ze zákona 360 dní na to, aby odstartovala vysílání.

Nova chystá do budoucna víc nových kanálů. Počítá pro ně s reklamními penězi, které by se měly na trhu objevit po odebrání reklamy veřejnoprávní ČT1 a ČT4. „Nové kanály máme připravené a peníze, které se na trh uvolní ukončením reklamy na ČT, se hodit budou,“ potvrdil šéf Novy Jan Andruško pro týdeník Euro.

Podle něho rozhodnutí spustit další kanál závisí na kondici reklamního trhu před podzimem, nejsilnější sezonou roku. „Musíme si hlavně zhodnotit, co očekáváme od podzimu, zda bude na trhu poptávka po dodatečném množství reklamního prostoru. Ten jsme pak schopni dodat právě i prostřednictvím nového kanálu,“ dodal Andruško.

Vydáno pod