Nova připravuje obdobu Otázek Václava Moravce

Praha - Televize Nova připravuje obdobu Otázek Václava Moravce. Nyní shání lidi, kteří by nový program dali dohromady. Kdo jej bude moderovat, se zatím neví, v létě se spekulovalo o tom, že by pořad mohl na Nově moderovat i Václav Moravec. Stanice, vlastněná mezinárodní mediální skupinou CME, už na svém webu zveřejnila inzerát, že přijme „producenta/dramaturga pro debatní politický program“. Informaci přinesly dnešní Hospodářské noviny.

„Vyvíjíme celou řadu nových pořadů, politický debatní program patří mezi ně,“ řekla listu Marie Fianová z tiskového oddělení Novy. O tom, kdy se talk show dostane na obrazovky či kdo ji bude moderovat, se toho zatím moc neví. „V tuto chvíli nemůžeme potvrdit celkovou koncepci pořadu, o dalších krocích budeme informovat,“ dodala.

V létě se hovořilo o tom, že esem Novy by mohl být přímo Moravec, ten se ovšem v neděli vrátil se svými Otázkami na ČT1 a ČT24. Že by ještě mohl zběhnout ke konkurenci, ale nevylučuje. Bude podle něj záležet na tom, jak dopadne výběr nového ředitele České televize, který by měl být znám během září.

Moravec: Pokud by nový ředitel hodlal udělat z ČT lobbistickou televizi, odešel bych

„Podle mě to je dobře, že Nova bude mít také politickou diskusi,“ řekl Moravec. „Já konkurenci vítám. Co se týče spekulací o mém odchodu, ty se objevují periodicky. Já se ale cítím být novinářem televize veřejné služby. Pokud by ovšem nový generální ředitel hodlal udělat z ČT lobbistickou televizi, odešel bych,“ dodal.

Dlouhá léta soupeřila s debatními pořady veřejnoprávní televize novácká Sedmička. Tu moderovali např. Jan Vávra, Jana Bobošíková a Martin Veselovský. V posledních letech Nova žádnou nedělní diskusi o politice divákům nenabídla.

Vydáno pod