Křišťálová Lupa: ČT bojuje o pět cen, podpořte nás

Praha – V příštích několika týdnech se rozhodne o vítězích šestého ročníku ankety Křišťálová Lupa 2011 - Cena českého Internetu. V současné době už probíhá finální hlasování. Z nominovaných internetových projektů vybere odborná porota a internetová veřejnost ty nejzajímavější a nejužitečnější za uplynulý rok. Česká televize bojuje o pět cen, z toho o třech z nich můžete rozhodnout vy. Pokud nám fandíte, podpořte nás: V kategorii zpravodajství hlasujte pro zpravodajský portál ČT24, v mobilních službách pro multiplatformní iVysílání a v kategorii nástroje a služby máme projekt ivysílání. Hlasujte zde:

O hlasy odborné poroty budou usilovat webové a mobilní aktivity České televize jako projekt roku. Mobilní aktivity ČT jsou v odborné veřejnosti obecně ceněny jako jedny z nejlepších. Např. aplikaci iVysílání pro operační systém Google Android si minulý týden za tři dny od uvedení na trh stáhlo přes deset tisíc uživatelů. Stala se tak nejrychleji stahovanou aplikací českého Android marketu i nejrychleji stahovanou aplikací České televize. V další soutěži Křišťálové lupy v kategorii osobnost roku se o přízeň uchází Milan Fridrich, výkonný ředitel divize Nová média.

Na stránkách soutěže je v období od 19. září do 25. října k dispozici hlasovací formulář, ve kterém může veřejnost dávat hlasy svým favoritům. O letošních finalistech rozhodlo v nominační fázi více než dvacet tisíc nominujících a expertní panel složený z odborných novinářů, publicistů a blogerů.

„Tento rok se podařilo objevit několik desítek zcela nových projektů, které se i přes relativně krátkou dobu svého života dokázaly v nominacích prosadit. To ukazuje, že české internetové prostředí dokáže být navzdory řadě skeptických hlasů inovativní a originální,“ komentuje průběh ankety Ján Simkanič, výkonný ředitel mediálního domu Internet Info. V osmi kategoriích o výsledcích rozhodne veřejnost, v pěti pak odborná porota. Ta je složená z bezmála dvou set významných osobností z řad internetových odborníků, podnikatelů a zástupců médií.

Anketa je nejvýznamnější událostí roku v oblasti internetu

Finalisté mohli již jako tradičně na svoji podporu využít připravené propagační bannery. Za dobu své existence se anketa Křišťálová Lupa - Cena českého Internetu stala bezesporu nejvýznamnější, téměř kultovní událostí roku v oblasti českého internetu. To dokládá i počet čtenářů zapojených v loňském roce do finálního hlasování, který přesáhl 93 tisíc. Nominace probíhaly od 25. července do 4. září. Slavnostní vyhlášení výsledků s předáním cen se uskuteční ve středu 23. listopadu. Den poté se pak koná bilanční odborná konference Czech Internet Forum 2011 mapující aktuální trendy na českém internetu a jejich využití v byznysu, která je s anketou Křišťálová Lupa již tradičně spjata.

Lupa.cz je jedním z nejstarších specializovaných zpravodajských serverů v ČR. Přináší původní odborné články, komentáře a analýzy z oblasti dění na internetu a v telekomunikacích. To vše se zřetelem na problematiku internetového obsahu, poskytovatelů připojení, online marketingu a e-commerce.