Nejoblíbenějšími moderátory se stali Lucie Výborná a Jiří Pomeje

Poděbrady - Nejoblíbenějšími rozhlasovými moderátory jsou Lucie Výborná z Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu a Jiří Pomeje z Frekvence 1. Výsledky posluchačské ankety Moderátor roku 2011 vyhlásila Asociace rozhlasových organizací dnes na zahajovacím večeru 28. ročníku Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, který pořádá Český rozhlas (ČRo).

Podle mluvčího ČRo René Zavorala do ankety přišlo v září 29 900 hlasovacích SMS, zúčastnit se mohl kdokoli. „Hlasování, tak jak dopadlo, ukazuje otevřenost soutěže a širokou škálu v oblíbenosti moderátorů. Prolínají se zde velice odlišné žánry moderování,“ uvedl Michel Fleischmann, šéf české pobočky francouzské mediální skupiny Lagardere, která provozuje mimo jiné rádia Frekvence1 aEvropa 2. 

Většinu míst v prvních desítkách mužské i ženské kategorie ankety si rozdělily právě Frekvence 1 a Český rozhlas. Moderátoři a moderátorky Frekvence 1 obsadili pět míst, jejich kolegové z ČRo 14 a jedno místo získal pro Rádio Impuls Václav Moravec. „Mám obrovskou radost, že se vítěznou moderátorkou roku stala Lucie Výborná a že z těch, kteří postoupili do TOP 10, byla většina z Českého rozhlasu. Svědčí to o vysoké profesionalitě našich zaměstnanců a spolupracovníků,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. 

Druhé místo mezi muži obsadil Ruda z Ostravy z Frekvence 1. Za sebou nechal například i Karla Gotta, který na stanici Český rozhlas 2 - Praha moderuje hudební pořad Zpátky si dám tenhle film, nebo Václava Moravce. Gotta dostaly hlasy posluchačů na páté místo, Moravce na sedmé. V desítce nejoblíbenějších moderátorek získala druhé místo Jana Knížková a třetí Diana Kobzanová, obě z Frekvence 1.