Google spustila síť Google+ i pro firmy

Praha - Internetová firma Google oficiálně spustila svou sociální síť Google+ i pro firmy a instituce, včetně verze pro české podniky. Stránky mají umožnit organizacím nebo konkrétním značkám spojit se a komunikovat se svými zákazníky a fanoušky. Na konkurenčním Facebooku, který nabízí podobnou službu, je v současnosti přes 120 tisíc českých stránek.

Síť Google+, kterou chce firma přímo konkurovat světové komunitní jedničce Facebooku, spustila v září. V současnosti má přes 40 milionů uživatelů, Facebook registruje kolem 800 milionů účtů.

V Česku se do projektu hned první den zapojila například Národní knihovna, sdružení iLiteratura.cz a organizace Safer Internet, z médií pak Česká televize, servery Lupa.cz, Živě.cz nebo Bradbury Media Daniela Dočekala. První firmou, která se na stránkách Google+ objevila, je internetový obchod se zbožím Mall.cz.

K tomu, aby firmy a organizace mohly stránky Google+ používat, stačí, aby si v několika jednoduchých krocích založily vlastní Stránku Google+ a začaly sdílet informace a příspěvky, jimiž chtějí zaujmout uživatele sítě. Stránky jsou přímo propojené s vyhledávačem Google.

Vydáno pod