Zpravodajský portál ČT24 má mobilní verzi

Praha - Česká televize uvedla do provozu odlehčenou mobilní verzi zpravodajského portálu ČT24. Jsou na ni automaticky směrováni návštěvníci webu www.ct24.cz, kteří na stránky přistupují v prohlížeči z mobilních telefonů.

Na trhu mají stále ještě nezanedbatelný podíl mobily, které nemohou využít žádnou z portfolia současných mobilních aplikací ČT24. "Nezapomínáme na majitele starších typů mobilů, ne každý si chce hned pořizovat nejmodernější telefon a stahovat aplikace. Jiní takové telefony mají, ale aplikace jim nevyhovují. Všem těm jsme chtěli nabídnout komfortní nástroj pro rychlý a uživatelsky snadný přístup ke zpravodajskému servisu ČT24. Teď ho mají k dispozici. Nikdo si nemusí nic stahovat. Stačí do mobilního prohlížeče zadat obvyklou adresu www.ct24.cz," shrnuje výkonná ředitelka Nových médií ČT Pavlína Kvapilová.

Mobilní verze portálu ČT24 se drží zavedeného grafického konceptu známého z webové verze www.ct24.cz, samozřejmě s přihlédnutím k jednoduchosti a především datové úspoře. Vývojový tým kladl důraz také na snadné, intuitivní ovládání i na přístrojích bez dotykových displejů, a to při zachování celkové přehlednosti. Vedle základního zpravodajství ze světa, domova a regionů jsou v mobilní verzi portálu ČT24 dostupné také praktické rubriky Počasí, Kalendárium a Blogy.

Aplikace ČT se těší zájmu uživatelů

Vlastní mobilní verze mají i zpravodajské sekce regionálních webů Televizního studia Brno a televizního studia Ostrava. Opět stačí do mobilního prohlížeče zadat adresu www.udalostibrno.cz nebo www.udalostiostrava.cz a přístup z mobilního telefonu je na odlehčenou verzi směrován automaticky.

Z mobilních verzí všech zmíněných portálů lze přes příslušnou volbu kdykoliv přejít na plné webové verze daných internetových stránek. ČT tak dává více na výběr podle uživatelských preferencí.

Česká televize dále pokračuje ve vývoji oblíbených aplikací. Téměř dokončena je aplikace iVysílání, on-line videoarchiv ČT, pro chytré mobilní telefony se systémem Nokia Symbian^3. iVysílání už má své mobilní aplikace pro iPhony, iPady a přístroje se systémem Android. Aplikace České televize se těší rostoucímu zájmu, celkový počet stažení se už vyšplhal k počtu 370 000.

Vydáno pod