Dvořák jmenoval další členy managementu ČT

Praha – Generální ředitel České televize Petr Dvořák doplnil zbývající členy do nejužšího vedení veřejnoprávního média. Na pozici šéfa obchodu a marketingu jmenuje Jana Svobodu, svého konkurenta z letošní volby generálního ředitele. Pozici ředitele výroby bude zastávat Václav Myslík, ředitelkou vývoje bude Jana Kasalová, ředitelem techniky se stane Rudolf Pop. Všichni se svých funkcí ujmou ve čtvrtek 1. prosince. Dvořák to řekl dnes v rámci tiskové konference k ukončení analogového vysílání ČT.

Nejužší vedení bude mít devět členů. Původně jich mělo být osm, ale Dvořák se rozhodl mezi vrcholový management zařadit i ředitele techniky - s odůvodněním, že rozsah a dopad techniky v ČT je zásadní.

Pop a Myslík jsou zaměstnanci České televize. Myslík zde působí již od roku 1992 aod roku 2004 je ředitelem výroby. Pop v ČT pracuje již 40 let, ředitelem techniky se stal také v roce 2004. Kasalová pracovala jako novinářka pro týdeník Reflex a deník MF Dnes, později jako scenáristka a dramaturgyně pro TV Nova. Od roku 1998 působila v TV Prima postupně jako šéfredaktorka publicistiky, programová ředitelka a ředitelka vlastní výroby. Svoboda mimo jiné pracoval jako marketingový ředitel TV Prima a pražského dopravního podniku

Od nového roku by v rámci útvaru generálního ředitele mělo v ČT vzniknout i oddělení komunikace, které bude mít mimo jiné na starosti prezentaci televize navenek. Do čela oddělení byla nominována Daniela Němcová. O tom, zda dojde ke změně i na místě tiskového mluvčího, nechtěl Dvořák mluvit, rozhodne se prý v rámci oddělení. Dosavadní manažer digitalizace programu ČT Pavel Hanuš by měl vést tzv. projektovou kancelář, která bude zřízena v útvaru přímo podléhajícím generálnímu řediteli.

Jan Svoboda
Zdroj: ČT24
Jana Kasalová
Zdroj: isifa/LN/Hynek Glos
Rudolf Pop
Zdroj: ČT24
Václav Myslík
Zdroj: ČT24

Pokračuje tak obměna managementu televize, která začala s říjnovým nástupem Petra Dvořáka do čela veřejnoprávního média. Naposledy byl odvolán výkonný ředitel ČT1 Radan Dolejš, kterého prozatím nahradil Milan Fridrich. Na počátku minulého měsíce jmenoval Dvořák do funkce ředitele programových okruhů právě Fridricha, který do té doby vedl sekci nových médií. Finančním ředitelem se stal bývalý výkonný ředitel TV Nova Milan Cimirot a výkonným ředitelem ČT24 někdejší šéf dnes již neexistující televize Z1 Šámal. V čele sekce nových médií místo Fridricha stanula jeho dosavadní zástupkyně Pavlína Kvapilová.

TK k ukončení digitalizace (zdroj: ČT24)