Předpověď počasí bude na ČT od 2. ledna předcházet Událostem

Praha - Předpověď počasí se bude od 2. ledna 2012 vysílat na obrazovce České televize v novém čase. Bude předcházet hlavní zpravodajské relaci Události a bude mít i lehce prodlouženou stopáž.

Předpověď počasí začne o hodinu dříve, odstartuje už v 18:54 a potrvá do 18:59 hodin. Následovat bude hlavní zpravodajský pořad Událostia poté Branky, body, vteřiny. V 19:50 hodin pak odstartuje nová relace Počasí ve světě s přibližně pětiminutovou stopáží, která se zaměří na aktuální předpověď počasí ve světě. Hlavní pozornost bude věnována počasí v Evropě a stranou nezůstanou i nejrůznější zajímavosti.

„Počasí dostává ve zpravodajství větší prostor, jak si přála spousta našich diváků. Bude rozdělené do dvou částí, a každý v nich najde informace, které jsou pro něj nejdůležitější. Můžu ještě prozradit, že nově budeme využívat i evropský výstražný systém, který má s předstihem upozornit na extrémní a nebezpečné projevy počasí nad naším kontinentem,“ objasňuje chystané novinky vedoucí redakce Předpovědi počasí Taťána Míková.

Předpověď bude také obsahovat sezónní informace z domova i ze zahraničí (v létě o teplotě vody, v zimě o stavu sněhu na horách). Vysílací studio a grafika zůstanou prozatím stejné. V novém kabátě se Předpověď počasí představí na jaře 2012 společně s novou podobou Událostí.