Apple postihl rozsáhlý výpadek internetových služeb

Praha - Internetové služby společnosti Apple, jako jsou například iTunes nebo iCloud, postihl v Evropě rozsáhlý výpadek. Týká se i Česka. Společnost Apple o tom informovala na svých oficiálních webových stránkách. Na obnovení provozu internetových služeb Applu se už pracuje.

Problémy s přístupem k internetovým službám souvisí s výpadkem počítačových serverů. Mobilní operační systém iOS by měl být podle informací ČTK funkční v plném rozsahu. Technici Applu již pracují na obnovení nefunkčních služeb. Jak dlouho výpadek potrvá, nicméně zatím není možné odhadnout.

Portál iTunes nabízí stahování hudby a aplikací pro přístroje od Applu. iCloud je internetové úložiště pro mobilní zařízení Applu, vedle toho nabízí například synchronizaci aplikací, ale i hudby a videa pro více zařízení Apple.

Čeští zákazníci si kvůli výpadku nemohou vyzkoušet službu iTunes Match, kterou chtěl Apple v pátek představit. Služba za 25 euro (cca 630 korun) konvertuje veškerou rozpoznanou digitální hudbu a ukládá ji do prostředí iCloud v nejvyšší kvalitě.

Vydáno pod