Silvestr na ČT1 bude mixem hvězd a speciálních pořadů

Praha – Vánoce byly pro Českou televizi velkým úspěchem. Svým letošním vánočním programem oslovila rekordní počet diváků, nejvíce za posledních deset let. Její vysílání sledoval každý třetí divák starší patnácti let. Pilně se proto připravovala i na silvestrovský večer. Ten bude nejen speciálním programem, ale navíc bude složen i z jednotlivých pořadů. Ve čtyřech blocích zde vystoupí jak mladé hvězdy, jako třeba Ewa Farna nebo Tomáš Klus, tak zavedené celebrity, jako Karel Gott. V průběhu se odvysílá i třeba speciál Zázraků přírody nebo Všechnopárty.

Silvestr bude během dne opět mixem nových a tradičních pořadů. Večer pak bude speciální. „Budeme se snažit připomenout zábavné okamžiky pořadu 168 hodin nebo divákovi přiblížit, co se natáčelo v zákulisí pořadu Vyprávěj,“ podotkl ředitel programových okruhů České televize Milan Fridrich. Silvestrovským večerem bude provázet Tereza Kostková. Na první lednový den se bude od osmi večer vysílat Svěrákův film Kuky se vrací.

Na Vánoce vysílala ČT hned tři nové pohádky

Vánoční svátky byly v televizním programu ČT pestré. Televize představila hned tři původní pohádky – Micimutr, Tajemství staré bambitky a Dešťová víla. „Ta se 27. prosince stala nejúspěšnějším večerním pořadem ze všech televizí. Tento rok jsme jako televize udělali Vánoce mnohem delší,“ dodal Fridrich. Vysoká sledovanost je podle něj důsledkem mixu pořadů. „Všechny vysílané pohádky byly nové, držely se vysílacího schématu. Programem se navíc podařilo strefit do vánoční nálady publika, což je úspěch,“ vysvětlil.

Nový rok přinese na programy ČT1 i ČT2 razantní změny. Ranní blok Studia 6 bude od ledna vysílán také na jedničce. Dobré ráno, které se původně vysílalo na ČT1, se změní na pořad Živě na jedničce. Ten se bude vysílat odpoledne. „Přesunuli jsme také dětské pásmo a před Událostmi bude třeba velmi úspěšný soutěžní pořad Taxík,“ řekl Fridrich. V pondělí od osmi večer se začne vysílat nový televizní seriál Život je ples. „V úterý večer jsme vsadili na české filmy, budeme vysílat postupně všechny, které získaly České lvy. Chceme namixovat program, který bude veřejnoprávní a osloví více generací. To na tom bylo to nejtěžší,“ vyjádřil se ředitel programových okruhů ČT.

Na dvojce se budou vysílat snímky velkých oscarových režisérů. „Od pěti hodin odpoledne budeme vysílat takzvané Kavčí hnízdo, což je pásmo dětských pořadů. V tom bude i Večerníček, který bude ve stejném čase jako nyní, tedy v 18:45,“ dodal Fridrich.

Vydáno pod