Novou mluvčí ČT je Fričová z Novy, střídá Štichu

Praha - Česká televize má novou tiskovou mluvčí. Stala se jí Michaela Fričová, která ve funkci střídá Ladislava Štichu. Ten se na svém odchodu dohodl s generálním ředitelem Petrem Dvořákem už na konci loňského roku. Fričová dříve působila na stejném postu v televizi Nova.

„Jsem velmi rád, že můžeme navázat na naši předchozí spolupráci v oblasti televizního vysílání a pevně věřím, že se nám s novým týmem komunikace podaří posílit u diváků a veřejnosti vnímání České televize jako důležité a respektované veřejné instituce, která je zároveň moderní, otevřenou a fungující společností,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák, který dříve právě na Nově působil. Dvořák zároveň poděkoval Ladislavu Štichovi za odvedenou práci.

Pod nový útvar Vnější a vnitřní komunikace bude spadat komunikace s novináři a odbornou veřejností, vnitřní komunikace, ale také Divácké centrum a charitativní činnost ČT. „Hledala jsem někoho, kdo má na poli televizního vysílání zkušenosti a dokáže dostát potřebám vysílatele i médií pro úspěšnou a fungující komunikaci. Věřím, že Michaela Fričová je díky svým předchozím zkušenostem tím správným člověkem,“ řekla ředitelka komunikace ČT Daniela Němcová.

Fričová před nástupem do televize Nova, kde vedla tiskové oddělení a reprezentovala společnost z pozice tiskové mluvčí, pracovala jako novinářka. Nejdříve v časopisu Týden, poté v odborném týdeníku Marketing & Media, kde se věnovala tématům z oblasti audiovizuálních médií. Fričová vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze a na University of Glamorgan ve Velké Británii.