Mobilní průvodce po Česku, zdarma z Brna

Brno - Brněnská firma LifeWeb Interactive vyvinula aplikaci pro mobilní telefony přinášející základní informace o městech a regionech. Mobilní turistický průvodce CLiCK provede turistu například po Českém Krumlově, Táboře, Telči i po pražské zoologické zahradě. Průvodce umí zobrazit zajímavá místa, vycházkové okruhy či přehled hotelů, bankomatů a restaurací. Mapka je napojena na bezplatnou navigaci GPS. Kromě toho aplikace umožňuje zaplacení parkovného či jízdenky MHD formou SMS.

Aplikace je určena pro všechny typy mobilních telefonů, tablety iPad i smartphone se systémy Android. Pro svůj provoz nepotřebuje žádné datové přenosy ani mobilní internet. Veškeré informace jsou dostupné i na místech, kde není signál. Aplikaci je možné si stáhnout bezplatně, informoval o tom strategický konzultant společnosti Petr Mandelík.   

„Výhodou našeho průvodce je, že infocentra mohou aplikace aktualizovat přes webové rozhraní. Díky tomu nemusí tisknout sezonní letáčky a přitom mohou turistům bezplatně poskytovat aktuální informace, dokonce i mimo provozní dobu,“ řekl obchodní ředitel společnosti Petr Molík.  

CLiCK reprezentoval Prahu na světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji nebo přinášel aktuální informace fanouškům hokejového mistrovství světa 2011 v Bratislavě. Brněnská firma LifeWeb Interactive byla založena v říjnu 2008. Zaměřuje se na vývoj mobilních technologií, které se dají zapojit do běžného života. Důraz klade na smysluplné a moderní využití mobilních aplikací s intuitivním uživatelským prostředím pro všechny typy telefonů.

Vydáno pod