ČT připravila k fotbalovému Euru speciální web, spustí i hybridní aplikaci

Praha - Divize ČT Nová média připravila k fotbalovému šampionátu exkluzivní webový speciál www.mefotbal.cz, spustí také HbbTV aplikaci Euro 2012 a mistrovství pokryje i ve svých teletextových službách. Na diváky čeká také graficky vylepšený Emociogram – vizualizace hlasování publika, které průběžným klikáním vyjadřuje svou spokojenost s výkony hráčů a průběhem zápasu. Zapojit se budou moct také sami fanoušci, kteří se vypraví do Polska či na Ukrajinu. Svá fota a videa mohou posílat do komunitní sekce Milujeme fotbal.

Webový speciál vychází z jednoduché intuitivní struktury, která se osvědčila na speciálním webu k hokejovému šampionátu. Spuštěn bude 6. června 2012 a nabídne živé online vysílání všech utkání – v době souběhu dvou zápasů budou vysílány oba. Samozřejmostí bude videoarchiv se záznamy všech utkání. Připravovány budou sestřihy i exkluzivní videa. Integrovány budou sociální sítě, fanoušci se mohou těšit také na postřehy populárních komentátorů České televize.

Pavlína Kvapilová o webu mefotbal.cz (zdroj: ČT24)

Exkluzivně pro www.mefotbal.cz bude oblíbený fotbalový komentátor Jaromír Bosák během své ukrajinské mise posílat úryvky z knihy, kterou bude postupně psát. Pavel Čapek bude přispívat hlavně průběžně pořizovanými fotografiemi. Oba hlavní komentátoři mají už také své účty na Twitteru – @JaromirBosak@capekpavel – budou tak následovat Roberta Zárubu. Jeho kontakt s diváky v podobě twitterových mikropostřehů při hokejovém mistrovství vyvolal značný zájem. „Létající spolukomentátor“, známý fotbalový expert České televize Pavel Karoch, zase bude příležitostně psát blogy a po skončení skupiny zanalyzuje v chatu s diváky průběh první části mistrovství. Josef Němec, který bude působit ve studiu na Kavčích horách, pak pro čtenáře rozebere skončené zápasy na svém blogu.

Euro 2012 i v HbbTV a teletextu

Ve středu 6. června 2012 bude spuštěna také nová hybridní aplikace pro Euro 2012. Uživatelé přijímačů s funkcionalitou HbbTV si už během MS v ledním hokeji oblíbili doplňkový informační obsah spojený přímo s televizním vysíláním a dosažitelný snadno během sledování na televizní obrazovce prostřednictvím dálkového ovládače. Také pro fotbalový šampionát budou připraveny statistiky mužstev, hráčů, informace o stadionech, výsledkový servis atd.

Na obvyklý bleskový zpravodajský servis se mohou spolehnout uživatelé teletextových služeb ČT. Sportovní zpravodajství najdou jak v klasickém teletextu ČT4, tak i v příslušné rubrice Superteletextu (v rámci vysílání HbbTV).

Rekordní návštěvnost webu a teletextu

ČT zaznamenala mimořádný zájem o tyto služby už během MS v hokeji. Weby České televize za měsíc květen měly podle NetMonitoru rekordní počet návštěv - jejich počet přesáhl 11 milionů. Počet uživatelů se přehoupl za minulý měsíc přes 1,5 milionu lidí. Nebývale vysokých čísel dosahoval také teletext sportovní ČT4. Ten za květen podle dat ATO-Mediaresearch využilo 967 tisíc lidí, hlášeno na něm bylo 23,1 milionu přístupů. Teletext ČT4 tak dosáhl podíl 39,2 % na českém trhu.