Klaus bude v sobotu na ČT24 hovořit o rozpadu Československa

Výjimečným hostem pořadu 1992: rozpad Československa, kterým letos ČT24 připomíná dvacetileté výročí od hlavních jednání, jež předcházela rozdělení Československa, bude tehdejší předseda české vlády a současný prezident České republiky Václav Klaus. ČT24 pořad odvysílá v sobotu 18. srpna od 22:05 hodin.

Moderátoři pořadu Martina Lustigová a Jakub Železný budou s Václavem Klausem hovořit o hlavních důvodech rozpadu Československa, o abdikaci Václava Havla nebo o tom, proč nebylo tehdy vyhlášeno referendum. Na řadu přijdou i vzpomínky na Vladimíra Mečiara a na jeho roli při dělení tehdejší federace, diskutovat se bude i o okamžiku, od kterého už bylo jasné, že soužití Čechů a Slováků již dále není možné, a o mnoha dalších tématech spojených s tehdejšími událostmi.

Díl pořadu1992: rozpad Československa, který obsahuje i exkluzivní rozhovor s prezidentem republiky Václavem Klausem, bude po sobotní premiéře Česká televize reprízovat v neděli 19. srpna od 11:30 a 18:30 hodin.

Autoři pořadu 1992: rozpad Československa si ke vzpomínání zvou různé významné hosty z Česka i Slovenska, kteří se účastnili tehdejších dění a kteří mohou zavzpomínat na klíčové události z roku 1992. Mimo jiné už v pořadu vystoupili Ivan Kočárník, Ján Čarnogurský, Vladimír Dlouhý, Jan Ruml nebo Petr Pithart.