ČT nebude vysílat hokejový turnaj v Soči, práva na LOH v Riu má kompletní

Praha - Hokejový turnaj ze zimních olympijských her v Soči v roce 2014 se na obrazovkách České televize neobjeví. Vysílací práva v letech 2014 a 2016 pro evropský region přidělil Mezinárodní olympijský výbor agentuře Sportfive, která je dále přerozděluje jednotlivým televizím. Novinkou systému distribuce je, že se olympiáda neprodává jako celek. Přenosy z dalších sportů mimo hokeje bude nadále vysílat ČT, která měla na předešlých hrách vždy exkluzivitu pro české území, stejně tak ČT získala i internetová práva. Kompletní vysílací práva včetně internetových získala ČT pro letní olympijské hry v Riu de Janeiru v roce 2016.

„Chtěli jsme divákům tak jako během všech předchozích olympiád nabídnout kompletní vysílání olympijského dění. Na druhou stranu jsme ale díky nové situaci nechtěli jít do zbytečných cenových bitev, které by ve výsledku nepřinesly nic ani nám, ani divákům,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Podle šéfkomentátora Roberta Záruby by měla mít ČT k dispozici i záběry z hokeje. „Měli bychom dostávat desetiminutové sestřihy nejzajímavějších událostí. Jen musíme dořešit, jestli to bude připravených deset minut, nebo ten čas dostaneme k využití podle svého,“ řekl Záruba.

„Pro nás je důležité, že diváci o nic z her nepřijdou, a ČT udělá opět maximum pro to, aby divákům zprostředkovala olympijské klání v kvalitě, na kterou jsou u veřejnoprávní televize zvyklí,“ dodal Dvořák.

„Jednali jsme s pověřenou marketingovou agenturou od konce minulého roku. Jsme velice rádi, že se nám nakonec podařilo získat prakticky kompletní vysílací práva volně dostupného televizního a internetového vysílání pro území ČR,“ říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.