Šéf ČT Ostrava Racek rezignoval

Praha - Ředitel Televizního studia Ostrava České televize Ilja Racek rezignoval na svou funkci. Z vedení ostravského studia odchází po skoro 11 letech ke konci ledna. Dočasným řízením bude pověřena Milena Sladká, která zde nyní působí jako vedoucí ekonomiky a provozu.

„Do konce mého smluvního funkčního období zbývá přibližně jeden rok. V současné chvíli dochází v celé České televizi i v našem studiu k mnoha důležitým změnám, jejichž řízení by se měl ujmout ředitel s mandátem přesahujícím jeden rok,“ vysvětlil Racek důvody odchodu. „Rozhodnutí ředitele Racka respektuji, jeho rezignaci jsem přijal. Jeho dlouholeté práce pro Českou televizi si velmi cením. Pod jeho vedením prošlo Televizní studio Ostrava mnoha pozitivními změnami, které přinesly kvalitnější a hodnotnější služby divákům. Iljovi Rackovi přeji vše dobré,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Třiašedesátiletý Racek, který vystudoval režii na DAMU a Fakultu sociálních věd a publicistiky UK, začal pracovat v Československé televizi v roce 1975 jako pomocný režisér. Koncem 80. a začátkem 90. let působil jako šéf činohry Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Mezi lety 1998–2001 pracoval jako náměstek ministra kultury ČR. Ředitelem Televizního studia Ostrava je Racek od roku 2002.