Televize Pětka ukončila vysílání

Praha - TV Pětka, která vstoupila na tuzemský trh loni v říjnu, dnes odpoledne ukončila vysílání. Na svých internetových stránkách o tom informovala společnost Telefónica, jejíž O2 TV nabízela televizní kanál Pětka na pozici 19. TV Pětka se potýkala s problémy od konce roku 2012, kdy ji přestal financovat podnikatel Luboš Měkota. Zájem o koupi TV Pětka a její sesterské televize Metropol TV poté projevila společnost Empresa Media, vlastnící na televizním trhu TV Barrandov.

Empresa Media po předběžném auditu potvrdila ale zájem pouze o TV Metropol, o Pětce se v prohlášení nezmínila. Generální ředitelka vydavatelství Empresa Media Kateřina Jelínková řekla, že k ukončení vysílání Pětky se firma nebude vyjadřovat.

Další osud Pětky, která v pátek přestala vysílat nové pořady a reprízovala jen staré formáty, neumí předvídat ani její vedení. „Jako management jsme dnes ráno dostali výpověď,“ sdělil už bývalý generální ředitel Pětky Marek Vítek s tím, že netuší, co se stanicí bude dál.

Televize Pětka se orientovala na původní českou zábavu. Jejím hlavním pořadem byl časosběrný dokument o zpěvačce Ivetě Bartošové, který měl koncem loňského roku vyvrcholit koncertem v Lucerně. V polovině prosince ale televize oznámila, že se koncert neuskuteční. Kromě původních zábavních pořadů Pětka plánovala vysílat také vlastní seriálovou tvorbu nebo například britské sitcomy. 

V minulosti zastavilo své vysílání již několik televizních stanic, většinou regionálních. Nejznámější z celoplošných stanic, která ukončila své vysílání, byla patrně zpravodajská televize Z1. Stanice, za kterou stála společnost První zpravodajská, patřící pod finanční skupinu J&T, vysílala od června 2008 do ledna 2011.