Inaugurace ovládla televizní publikum

Zpravodajský kanál ČT24 a jeho internetové stránky věnovaly prezidentské výměně na Pražském hradě mimořádný prostor. Televizní zpravodajství České televize zpracovalo a odvysílalo o obou prezidentech Václavu Klausovi a Miloši Zemanovi desítky hodin. Čtvrtek 7. března byl věnován ukončení hradní kariéry Václava Klause, celý pátek 8. března je pak na zpravodajské stanici ČT24 vyhrazen podrobnému zpravodajství a analýzám, které mapují inauguraci a nástup Miloše Zemana do funkce prezidenta České republiky. Analogicky se tak děje i na internetových stránkách portálu ČT24.

Ohlas televizního publika na dnešní inauguraci Miloše Zemana je, jak to u podobných speciálů bývá, mimořádný. Dle průběžných výsledků měření sledovanosti televize dodávaných společností Mediaresearch sledovalo inaugurační projev prezidenta Miloše Zemana od 10:19 do 10:34 hod. přibližně 850 000 diváků starších 15 let. Podíl na sledovanosti byl přes 60 % všech diváků, kteří měli v tu dobu zapnutý televizor. 

Největší sledovanost pak byla po 11. hodině, kdy speciální vysílání k inauguraci prezidenta republiky Miloše Zemana sledovalo na ČT24 v jednom okamžiku až 950 000 diváků starších 15 let. 

Výše uvedená data jsou předběžná, přesná čísla o sledovanosti budou známa až zítra (v sobotu 9. března) ráno.