Zuckerberg se procházel po Praze. Fotka koluje na internetu

Praha - Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg navštívil Českou republiku. Miliardáře prozradila jak jinak než sociální síť. Na Twitteru, Facebooku i zpravodajských webech koluje zatím jediná Zuckerbergova fotka, na níž se zakladatel nejznámější sociální sítě prochází s manželkou poblíž Karlova mostu.

Jednoho z třiceti nejbohatších lidí planety v centru Prahy viděli kolemjdoucí v teniskách a teplákové mikině. Fotografie muže, který má klíč od soukromí více než miliardy uživatelů internetu, je pro profesionální fotografy sólokapr.

Náhodný paparazzi Lukasz Porwol se ale v zápětí Zuckerbergovi omluvil na sociální síti Twitter. „Promiň, Marku, vím, že udělat tuhle fotku dnes v Praze na Karlově mostě bylo velmi nezdvořilé,“ napsal Porwol.

Zuckerberga viděl i šéf Strany zelených

Původní spekulace, zda fotografie zveřejněná už ve čtvrtek, není podvrh, začali vyvracet další pražští chodci. Mezi nimi i předseda Strany zelených Ondřej Liška, který v té době spolupořádal demonstraci na podporu jmenování Martina C. Putny profesorem. „Svolal jsem toto shromáždění a v rámci něj se objevil Zuckerberg. Nevěnoval jsem tomu pozornost, ale další lidé si ho natáčeli na kameru,“ konstatoval Liška.

Zuckerberga bylo možné podle posledních zpráv zahraničních serverů spatřit i v dalších evropských městech. V uplynulých dnech zavítal devětadvacetiletý miliardář do Německa či Polska. Detaily návštěvy české metropole ale nesvěřil ani sociální síti, kterou před lety založil.

Zakladatel Facebooku byl soukromě v Praze (zdroj: ČT24)
Vydáno pod